Říjen 2018

Tabbouleh

1. října 2018 v 13:19 | peeli |  SALÁTY, ZELENINA

150g bulguru
10 cherry rajčátek
3 jarní cibulky
hrst nasekanépetrželky
hrst nasekaných mátových lístků
2 PL olivového oleje
1 PL medu
2 PL citronové šťávy
1 stroužek česneku (prolisovaný)


Bulgur uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Z oleje, medu, citronové šťávy a česneku uděláme zálivku. Rajčátka pokrájíme na měsíčky, cibulku nadrobno a vše smícháme s bulgurem. Nakonec přidáme bylinky a můžeme podávat.

Kuřecí pekáček s cizrnou a batáty

1. října 2018 v 13:17 | peeli |  MASO KUŘECÍ A KRŮTÍ
kuřecí maso (já použila 4 prsa)
1 ČL harrisa
2 PL olivového oleje + na pokapání
2 PL citronové šťávy
1 PL medu
1 plechovka cizrny
2 batáty
1 středně velká cibule
1 citron
sůl
pepř

Harrisu smícháme s medem, olivovým olejem a citronovou šťávou a v marinádě obalíme maso a necháme alespoň 10 minut odležet. Do pekáče dáme na kostičky nakrájené batáty, cibuli na měsíčky a přeceděnou cizrnu. Mezi zeleninu poskládáme maso, posolíme, popepříme a navrch dáme plátky citronu. Pečeme na 180°C asi 45 minut. Podáváme buď samotné nebo s pečivem.


Inspirováno časopisem Apetit 10/2018


https://www.facebook.com/497peelirecepty