Houbový quiche

28. května 2018 v 9:32 | peeli |  HOUBY

těsto:
280g hladké mouky
140g másla
sůl
8 PL vody

náplň:
4 jarní cibulky
25g másla
250g žampionů
2 vajíčka
250ml smetany ke šlehání
150g ementálu
sůl
pepř


Z mouky, kostiček másla a soli uděláme drobenku, přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto. Uděláme kouli, zabalíme ji do folie a necháme 30 minut chladit. Z těsta vyválíme kolo o trochu větší než koláčová forma a na válečku ho do ní přeneseme. Přitiskneme k okrajům a dno propícháme vidličkou. Na těsto rozprostřeme pečící papír a vysypeme fazole. Pečeme v rozpálené troubě na 200°C 20 minut, pak odstraníme fazole a pečeme dalších 10 minut.

V rendlíku na másla opečeme na kolečka nakrájené jarní cibulky, přidáme na měsíčky nakrájemé žampiony a restujeme doměkka. Vejce rozšleháme se smetanou a přidáme k žampionové směsi, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme, polovinu přídáme ke směsi a tu pak vlijeme na těsto. Druhou polovinu sýra nasypeme na vrch a pečeme ještě 20-25 minut na 200°C.

Inspirováno časopisem Apetit
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty