Cuketové rizoto

25. října 2017 v 13:13 | peeli |  TĚSTOVINY, RÝŽE

1 velká cuketa
250g rýže arborio
500 ml zeleninového vývaru
1 červená cibule
1 stroužek česneku
100 g slaniny
100g čedaru
2 PL másla
olej
sůl
pepř

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájený česnek a slaninu na kostičky. Restujeme pár minut, dokud slanina nezačne zlátnout a zasypeme rýži. Necháme asi 3 minuty a pak zalijeme částí vývaru, necháme vyvařit a zase přilijeme vývar. Když je rýže skoro měkká, vsypeme nahrubo nastrouhanou cuketu. Promícháme a máme na plotně tak dlouho, dokud se nám nevyvaří všechen vývar a rizoto hezky nezhoustne. Rýži průběžně ochutnáváme, jestli je uvařená. Nakonec vmícháme máslo a nastrouhaný čedar a můžeme podávat.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty