Rajčatový kečup

28. srpna 2017 v 8:38 | peeli |  POMAZÁNKY, MARMELÁDY

zralá rajčata
třtinový cukr
sůl
pepř

Rajčata nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce a necháme rozvařit. Slijeme a přes hustý cedník propasírujeme pomocí lžíce nebo vařečky, aby jsme se zbavili slupek a jadérek. Propasírovaná rajčata dáme znovu na plotnu, přidáme podle chuti cukr, sůl a pepř. Můžeme přidat i trochu chilli, česneku, nebo jiného koření podle chuti. Necháme povařit zhruba 45 minut, aby se nám štáva zredukovala a zhoustla a plníme do vyvařených sklenic. Ty pak postavíme dnem vzhůru, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Vzniklý kečup můžeme používat klasicky jako přílohu, nebo jako základ omáček či polévek.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty