Prosinec 2016

Linecká kolečka

21. prosince 2016 v 13:10 | peeli |  DEZERTY, MOUČNÍKY

300g hladké mouky
200g hery
100g cukru moučky
2 žloutky
trochu vanilkového cukru
trochu citronové kůry

červenou marmeládu na pomazání

Hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru dáme do misky. Přidáme žloutky a změklou heru a vypracujeme hladké těsto, které dáme na dvě hodiny odpočinout do ledničky. Pak vyválíme na pomoučněném válu a vykrajujeme jednotlivá cukrátka.

Pečeme v troubě asi 15 minut na 180°C dozlatova a po vychladnutí slepujeme marmeládou.

Smažené tofu s houbami

14. prosince 2016 v 14:30 | peeli |  VEGETARIÁNSKÉ

1 balíček uzeného tofu
1 střední cibule
hrst lesních hub (můžeme použít mražené)
olej
sůl
pepř
1 PL sojové omáčky

Tofu nakrájíme na kostky, cibuli na proužky a vše osmahneme na trošce oleje, přidáme houby, okořeníme a restujeme asi 10 minut.
Podáváme s pečivem.

Arašídová omáčka

14. prosince 2016 v 14:25 | peeli |  VEGETARIÁNSKÉ

100g arašídového másla
100ml kokosového mléka
1 PL citronové šťávy
2 PL sojové omáčky
chilli paprička podle chuti

Všechny suroviny dáme do kastrůlku a na mírném ohni zahříváme dokud se vše krásně nespojí v hladkou omáčku (cca 15 minut), v případě potřeby zředíme trochou vody.
Můžeme podávat s rýží a smaženým tofu.


https://www.facebook.com/497peelirecepty