Září 2016

Pastýřský koláč

16. září 2016 v 14:53 | peeli |  MASO MLETÉ

500g mletého masa
700g brambor
1 velká mrkev
1 velká cibule
2 velké žampiony
hrnek vývaru
1 PL rajského protlaku
300g tvrdého sýra (eidam, niva, čedar, parmezán)
máslo
mléko
olej
sůl
pepř
snítka rozmarýnu

Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na troše oleje v hluboké pánvi. Přidáme rajčatový protlak, mrkev nakrájenou na tenké hranolky a žampiony nakrájené na malé kostky. Chvíli dusíme, přidáme maso, orestujeme, aby se maso zatáhlo, podlijeme vývarem a necháme pod pokličkou asi 20 minut. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na malé kostky, uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme a pak spolu s máslem a mlékem rozmačkáme do hladké kaše. Do zapékací misky rozložíme na dno masovou směs a na ní rovnoměrně navrstvíme bramborovou kaši. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem, do středu dáme snítku rozmarýnu a dáme zapéct do trouby nebo pod gril.

Filé na limetě s koriandrem

1. září 2016 v 15:39 | peeli |  RYBY, MOŘSKÉ PLODY

2 porce rybího filé
1 limetka
1 stroužek česneku
1 PL másla
nasekaný korianr
sůl
pepř

Půlku limety nakrájíme na klínky a dáme stranou, z druhé půlky nakrájíme půl kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme do něj stroužek česneku a půlkolečka limetky a přidáme osolené a opepřené kousky ryby. Opečeme z obou stran dozlatova a podáváme posypané koriandrem a s klínky limety.


https://www.facebook.com/497peelirecepty