Velikonoční nádivka

30. března 2016 v 10:54 | peeli |  SNÍDANĚ


1 veka (nebo toastový chleba)
5 vajíček
300g slaniny v celku
1/2 pórku
2 jarní cibulky
mladé kopřivy
1 hrnek mléka
1/2 kypřícího prášku
1 ČL muškátového květu
sůl
bílý pepř

máslo a stouhanka na vymazání formy

Veku, slaninu, pórek i cibulku nakrájíme na kostičky. Z vajíček oddělíme žloutky a bílky, z bílků ušleháme sníh a žloutky smícháme s mlékem, muškátovým květem, kypřícím práškem, solí a pepřem. Nakrájenou veku smícháme se žloutkovou směsí a necháme ji vsáknout, pak promícháme se slaninou, zeleninou a kopřivami a opatrně přimícháme hustý sníh z bílků. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, vyklopíme do ní připravenou směs a neuhňácáváme, aby nám nádivka zůstala hezky nadýchaná. Pečeme v troubě do zlatova - asi 35 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty