Září 2015

Rukolový dip

21. září 2015 v 13:17 | peeli |  SALÁTY, ZELENINA

3 hrsti čerstvé rukoly
1 stroužek česneku
5 PL olivového oleje (můžeme použít ochucený - chilli, rozmarýnový…)
Šťáva z jedné limetky
Sůl
Pepř
40ml jogurtové majonézy

Do odměrky nalijeme olivový olej a přidáme pokrájený stroužek česneku. Rozsekáme tyčovým mixérem na kaši a přidáváme rukolu. Když máme namixovanou hladkou směs, přidáme limetkovou šťávu, sůl, pepř a nakonec vmícháme jogurtovou majonézu. Můžeme podávat k masu, ale i na posezení k sýrům nebo chipsům.

Marinovaná vepřová pečeně s divokou rýží

21. září 2015 v 13:16 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

400 vepřové pečeně
1 hrnek divoké rýže
½ hrnku oleje
3 PL grilovacího koření s medvědím česnekem
1 PL sojové omáčky
1 PL citronové šťávy
1 ČL dijonské hořčice
Olej, koření, sojovku, hořčici a citronovou šťávu smícháme misce a do směsi vložíme plátky masa. Necháme marinovat alespoň 45 minut. Mezitím uvaříme divokou rýži podle návodu na obalu. Maso uděláme na pánvi nebo v troubě hezky do šťavnata. Naservírujeme rýži, přidáme maso a přelijeme výpekem.

Pizza se šunkou a hermelínem

4. září 2015 v 13:10 | peeli |  OSTATNÍ

1 balení těsta na pizzu
3 plátky vepřové šunky
30 g eidamu nastrouhaného nahrubo
1 menší cibuli
8 PL rajčatového pyré
1 hermelín
1 jarní cibulku
olej
sůl
pepř

Těsto si rozválíme na dva čtverce (případně kolečka). V pánci osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidámě pyré, osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout. Připravenou směs naneseme jako základ na těsto. Obložíme šunkou, posypeme strouhaným eidamem, poklademe plátky hermelínu a posypeme kolečky jarní cibulky.
Pečeme v troubě nebo remmosce do zlatova.

Kuřecí rarášci

2. září 2015 v 12:31 | peeli |  MASO KUŘECÍ A KRŮTÍ

2 kuřecí prsa
2 vajíčka
4 PL hladké mouky
1 PL solamylu
2 jarní cibulky
1 ČL grilovacího koření
sůl
pepř
olej

Maso nakrájíme na malinké kousky (0,5 x 0,5cm) a vložíme do misky, přidáme vejce, mouku, solamyl, koření a nasekanou nať z jarní cibulky. Řádně promícháme a ze směsi, která nám vznikla smažíme na oleji malé placičky.

Bramborové placky s mungem

2. září 2015 v 11:52 | peeli |  BRAMBORY

4 větší brambory
2 hrsti mungo klíčků
hladká mouka
2 vajíčka
sůl
olej

Brambory uvaříme ve slupce, necháme schladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme mungo klíčky, vajíčka, sůl podle chuti a mouku. Propracujeme hladké těsto - pokud by bylo moc tuhé, můžeme naředit mlékem. Z těsta tvarujeme placičky a smažíme na oleji do zlatova.

Vepřové kostky se žampiony

2. září 2015 v 11:51 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

400g vepřové kýty nakrájené na kostky
300g hnědých žampionů
1 větší cibule
3 stroužky nakládaného česneku
2 ČL mleté papriky
1 kostka masového bujónu
solamyl
olej
sůl
pepř

Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Přidáme kostky masa, zaprášíme mletou paprikou a chvíli restujeme. Česnekové stroužky nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky a přihodíme k masu, nakonec přijdou na měsíčky nakrájené žampiony. Celou směs chvíli restujeme, pak zalijeme vodou a vhodíme kostku bujónu. Prováříme až se nám voda trochu zredukuje, zahustíme ve vodě rozšlehaným solamylem, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.


https://www.facebook.com/497peelirecepty