Červen 2015

Zapečené těstoviny se šunkou a hráškem

23. června 2015 v 10:48 | peeli |  TĚSTOVINY, RÝŽE

200g vepřové šunky vcelku
200g hrášku (mraženého)
1 větší červená cibule
300g těstovin (menší tvary)
1 mozarella
olej
sůl
pepř

2 PL másla
3 PL hladké mouky
mléko
muškátový oříšek (nemusí být)

Těstoviny uvaříme dle návodu - můžeme nechat i o chvilku kratší dobu, dodělají se při zapékání. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahnem na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, hrášek a nakonec uvařené těstoviny. Osolíme a opepříme dle chuti. Vedle v rendlíku si uděláme z másla a mouky jíšku, přilijeme mléko a vymícháme hladký bešamel - trochu přisolíme, opepříme, můžeme přidat muškátový oříšek pro vůni. Těstoviny přesypeme do zapekací misky a zalijeme bešamelem, navrch poklademe na plátky nakrájenou mozarellu a zapečeme.

Kuřecí maso se smetanou

9. června 2015 v 13:23 | peeli |  MASO KUŘECÍ A KRŮTÍ

2 kuřecí prsa
400 ml smetany na vaření
100g zelených fazolek (můžeme použít mražené)
1 menší cibule
kostka bujónu
2 porce uvařených těstovin
sůl
pepř
olej

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nasekáme najemno a opečeme na pánvi do sklovita. Pak přidáme kostky masa, necháme zatáhnout a vlijeme smetánku. Přidáme kostku bujónu a fazolky, necháme probublat až smetana zhoustne. Nakonec vmícháme uvařené těstoviny, prohřejeme a můžeme podávat.

Česnekové řízečky

9. června 2015 v 12:02 | peeli |  MASO KUŘECÍ A KRŮTÍ

2 kuřecí řízky
1 vajíčko
4 PL hladké mouky
4 PL mléka
2 ČL sušeného česneku
sůl
olej

Kuřecí maso naklepeme a osolíme. Vajíčko rozšleháme s mlékem, přidáme mouku a sušený česnek. Řízky obalíme v těstíčku a smažíme na oleji dozlatova.

Žampionové placičky

9. června 2015 v 11:42 | peeli |  HOUBY

3 velké žampiony
50g anglické slaniny
50g tvrdého sýra
1 vajíčko
strouhanka
sůl
pepř
1 ČL papriky
zelená petrželka
olej

Žampiony nasekáme na malé kostičky, přidáme nastrouhaný sýr a malé kostky slaniny. Směs spojíme vajíčkem a zahustíme strouhankou. Přidáme papriku, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Utvoříme placičky a smažíme na oleji do zlatova.

Vepřové maso s čínskou směsí

9. června 2015 v 11:36 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

2 porce

400g vepřové kotlety
1 balíček mražené zeleniny Čínská směs
1 balení bramborových Gnocchi
olej
sůl
pepř
1 PL másla

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Orestujeme na rozpáleném oleji
a jakmile se zatáhne, vsypeme zeleninovou směs. Chvíli opékáme, pak podlijeme vodou a dusíme dokud maso nezměkne. Nakonec zredukujeme šťávu na požadované množství a necháme v ní rozpustit lžíci másla. Gnocchi vaříme ve slané vodě dokud nevyplavou, pak scedíme a smícháme se směsí.

Salát s tuňákem a jogurtovo-česnekovým dresingem

2. června 2015 v 8:48 | peeli |  SALÁTY, ZELENINA

2 porce

4 velké listy listového salátu
8 cherry rajčátek
1 konzerva tuňáka (jen maso, olej slijeme)

Dresing:
1 bílý jogurt
1 PL majonézy
30g tvrdého sýra
2 stroužky česneku
sůl
pepř
1 ČL wasabi křenu (nemusí být)

Sýr nastrouháme najemno a promícháme s jogurtem, majonézou, prolisovanám česnekem a wasabi. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Salátové listy nakrájíme na proužky a rozložíme na talíř, přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka, tuňáka a nakonec přídáme dresing.


https://www.facebook.com/497peelirecepty