Květen 2015

Gnocchi s vepřovým masem a fazolkami

29. května 2015 v 14:39 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

400g vepřové kýty
1 balení bramborových gnocchi
200g zelených fazolek (krájených) - můžeme použít mražené
4 větší žampiony
1 cibule

Marináda: (můžeme upravit podle chuti)
olej
1/2 ČL mlété papriky
1/2 ČL sušeného česneku
1/2 ČL mletého zázvoru
1/2 ČL grilovacího koření
2 ČL sojové omáčky
1 ČL ústřicové omáčky

Suroviny na marinádu dáme do misky a promícháme metličkou. Kýtu nakrájíme na kostky a maso naložíme do připravené marinády na alespoň 20 minut. Cibuli a žampiony nakrájíme na měsíčky. Na rozpálenou pánev vsypema naložené maso, chvíli restujeme a přidáme cibuli a žampiony. Úplně nakonec nasypeme fazolky (pokud používáme čerstvé, musíme je předvařit). Necháme prohřat a mezitím uvaříme gnocchi dle návodu. Nakonec vše smícháme a můžeme podávat.

Kuře na citronech

5. května 2015 v 9:12 | peeli |  MASO KUŘECÍ A KRŮTÍ

600g kuřecího masa (prsa nebo stehna)
2 citrony
1 velkou červenou cibuli
1 velkou žlutou cibuli
20g másla
1 ČL mletého zázvoru
0,5 ČL mleté papriky
0,5 ČL provencálského koření
sůl
pepř

Koření smícháme v menší misce a potřeme s nim kuřecí maso. Cibuli nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Na cibuli naklademe maso, posolíme, popepříme. Citrony důkladně omyjeme, nakrájíme na kolečka a poházíme kolem masa i na něj.
Pečeme vy vyhřáté troubě cca 40 minu.


https://www.facebook.com/497peelirecepty