Leden 2015

Smažená vinná klobása

25. ledna 2015 v 13:05 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

jednoduchá, ale vynikající rychlovka
2 porce:

500g vinné klobásy
3 PL hladké mouky
1 ČL mleté papriky
1 ČL sušeného zázvoru
1 ČL grilovacího koření
0,5 ČL provencálského kořené
olej

Všechno koření smícháme s moukou a připravíme si na talíř. Klobásu zatočíme do "šneků", upevníme špejlí a obalujeme v moučné směsi. Pak smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.

Kuřecí na salátu s opečenými žampiony

15. ledna 2015 v 12:49 | peeli |  MASO KUŘECÍ A KRŮTÍ

2 porce:

2 kuřecí prsní řízky
2 větší žampiony
2 hrsti salátu
sůl
pepř
citronová kůra
sušený zázvor
olej
máslo

Kuřecí maso mírně naklepene, posolíme, popepříme, poprášíme zázvorem a citronovou kůrou z obou stran. Pak smažíme na troše oleje, dokud neni maso propečené. Žampiony si oloupeme a nakrájíme na plátky. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a opékáme žampiony do zlatova, během opékání trochu posolíme a popepříme. Na talíř dáme opraný salát, poházíme plátky žampionů a nakonec přidáme maso.
Můžeme podávat s dresinkem.

Vepřové medaionky s pečenou cibulkou

12. ledna 2015 v 17:39 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

2 porce:

6 vepřových medailonků
1 velká cibule
1 PL solamylu
sůl
pepř
olej

Medailonky posolíme, popepříme a osmahneme na oleji. Ve výpeku z masa osmažíme na kolečka nakrájenou cibuli, vyjmeme ji z výpeku, podlijeme trochu vodou a omáčku zahustíme solamylem. Na talíř dáme trochu omáčky, kousky masa a navrch opečenou cibulku.

Vepřové s baby karotkou a fazolkami

4. ledna 2015 v 13:53 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

2 porce:

300g vepřové kýty
1 hrnek baby karotky
1 hrnek zelených řezaných fazolek
1 ČL strouhaného zázvoru
4 PL oleje
2 PL ústřicové omáčky
2 PL sojové omáčky
1 ČL mleté papriky
1 stroužek česneku
2 ČL solamylu
chilli paprička (dle chuti)
půl šálku sezamového semínka

V misce smícháme olej, sojovku, ústřicovou omáčku, mletou papriku, zázvor, česnek a prošleháme. Maso nakrájíme na proužky a vložíme do marinády. Rozpálíme pánev a vložíme maso, necháme chvíli restovat a nasypeme zeleninu. Podlijeme trochou vody a necháme dusit dokud nebude maso měkké. V mističce si smícháme solamyl s trochou vody a vlijeme do směsi, aby nám zhoustla, chvíli provaříme, případně dosolíme a na závěr přidáme na kolečky nakrájenou chilli papričku. Ještě chvíli prohřejeme, vedle na pánvi opražíme nasucho sezamové semínko a přidáme k masu. Podáváme s rýží.

Hubník

4. ledna 2015 v 13:42 | peeli |  HOUBY

1 menší cibule
3 hrsti hříbků (zmrzlých nebo čerstvých)
4 housky
3/4 hrnku mléka
2 vejce
súl pepř
máslo
150g tvrdého sýra

Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme houby a chvíli restujeme. Směs necháme vychladnout a mezitím nakrájíme housky na malé kostičky, přidáme vejce, mléko a promícháme. Do houskové směsi nasypeme houby, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Zapékací misku vymažeme máslem a směs do ni rovnoměrně nalijeme. Posypeme nastouhaným sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě dokud nám sýr nezezlátne.


https://www.facebook.com/497peelirecepty