Září 2014

Vepřové medailonky s teriyaki

22. září 2014 v 19:42 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

400g vepřových medailonků
1 červená cibule
olej
1 PL másla

TERIYAKI:
150ml sojové omáčky
2 PL rýžového vína
1 PL rostlinného oleje
1 PL cukru
1 ČL strouhaného zázvoru

Přísady na teriyaki dáme do kastrůlku a zahříváme dokud se nám cukr nerozpustí, necháme chvíli vychladnout a pak do marinády vložíme maso a necháme cca 20 minut odpočívat. Mezitím si nakrájíme cibuli na jemné plátky. Na pánev dáme trochu oleje, rozpálíme a zprudka opečeme maso, aby nám vevnitř zůstalo šťavnaté. Přidáme cibulku a zbylou marinádu, prohříváme. Pak vyndáme maso, do omáčky nalijeme trochu vařící vody a odstavíme z plotýnky. Když přestane bublat, přidáme máslo na zjemnění a po rozpuštění můžeme podávat.

Kuřecí salát s avokádem a italským dresinkem

14. září 2014 v 19:06 | peeli |  SALÁTY, ZELENINA

200g kuřecích prsou
1 salát little gem
10 cherry rajčátek
1 avokádo
1 mozarella
1 zakysaná smetana
sůl
pepř
olej
citronová kůra
čerstvá bazalka
pár kapek vinného octa

Zakysanou smetanu smícháme s trochou vinného octa, citronovou kůrou, nasekanou bazalkou, solí a pepřem a dobře promícháme. Kuřecí prso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji dozlatova. Listy salátu rozprostřeme na talíř, přidáme nakrájená rajčátka, mozarellu, avokádo a nakonec i pokrájené kuře. Vše "pocákáme" připraveným dresinkem.


https://www.facebook.com/497peelirecepty