Březen 2013

Zapečené žampiony

6. března 2013 v 9:24 | peeli |  HOUBY

Na 4 předkrmy:

8 středních žampionů
1 střední cibule
2 plátky šunky
1 vejce
hrnek strouhanky
sůl
pepř
pažitka
máslo

Žampiony oloupeme, odřízneme nohy a opatrně vydlabeme. Nožičky a vnitřek z nich nakrájíme na drobno a spolešně s jemně pokrájenou cibulí opečeme na másle. Přidáme šunku na kostičky a ještě chvíli opékáme. Směs necháme schladnout, přidáme vejce, pokrájenou pažitku a zahustíme strouhankou. Dochutíme solí a pepřem a směs vyskládáme do vydlabaných hlaviček žampionů. Dáme na plech vyložený pečcím papírem a zapékáme ještě asi 20 minut. Pečící papír můžeme ještě vyazat máslem.

Vepřová kýta se zázvorem a česnekem

6. března 2013 v 9:19 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

500g vepřové kýty
3 stoužky česneku (prolisovaného)
2 ČL strouhaného zázvoru (čerstého)
1/2 ČL citronové kúry
šťáva z jednoho citronu
2 PL sojové omáčky
sůl
pepř
1/2 hrnku oleje

Všechny suroviny mimo masa smícháme a vytvoříme marinádu. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do marinády, necháme přes noc odležet. Pak maso pak vyskládáme do pekáčku a dáme do rozpálené trouby (180°C) asi na 40 minut.


https://www.facebook.com/497peelirecepty