Zapečené masové kuličky

16. února 2013 v 11:47 | peeli |  MASO MLETÉ
500 g mletého masa (hovězí nebo mix hovězího a vepřového)
2 střední uvařené brambory
1 ČL bramborového škrobu
hrstička strouhanky
2 žloutky
1/2 cibule
3 ančovičky
sůl
pepř

0,25 litru vývaru
200 ml smetany
1 PL mouky

Uvařenou bramboru nastrouháme najemno, přidáme cibuly, maso, škrob, rozmačkanou ančovičku, žloutky a nakonec podle potřeby strouhanku. Dochutíme solí a pepřem a ze směsi tvoříme malé kuličky, které skládáme na plech nebo do zapékací mísy. Necháme asi 20 péct v troubě. Pak vyjmeme a vypečenou šťávu z masa slijeme do hrnce. Přidáme vývar a smetanu a chvíli povaříme, pro zahuštění použijeme hladkou mouku. Dochutíme solí a pepřem (nejlépe bílým). Až nám omáčka začne houstnout vlijeme ji do zapékací mísy a poskládáme do ní kuličky. Vložíme do trouby asi na 10 minut a můžeme podávat.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty