Hovězí steak s opečenými bramborami, balsamikovým špenátem a žampiony

12. února 2013 v 11:55 | peeli |  MASO HOVĚZÍ
(2 porce)

2 hovězí steaky
2 větší brambory
4 hnědé žampiony
1 šalotka
3 PL bílého vína
2 PL smetany
sůl
pepř
olej

BALSAMIKOVÝ ŠPENÁT:
2 hrsti baby špenátu
olej
sůl
balsamikový ocet

Brambory oloupeme, lehce předvaříme v osolené vodě a dáme dopéct do trouby, aby získali kůrčičku. Šalotku si nakrájíme nadrobno a necháme na pánvi zesklovatět. Žampiony omyjeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme k šalotce. Zastříkneme vínem a až se vypaří přídáme smetanu, případně dochutíme solí a pepřem.
Špenátové lístky omyjeme, spaříme horkou vodou, pak je vyždíme a dáme na rozpálený olej. Lehce pokapeme balsamikovým octem a osolíme. Podáváme horké.
Steaky posolíme, popeříme, potřeme olejem a pečeme na rozpálené pánvi 2-3 minuty z každé strany.

Inspirováno časopisem Apetit
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty