Vývar s celestýnskými nudlemi

19. ledna 2013 v 21:54 | peeli |  POLÉVKY

250g vepřového žebra
kůže z bůčku
2 mrkve
1/2 malého celeru
1 petřel
pár listů kapusty
1 cibule
3 stroužky česneku
svazek hladkolisté petrželky
bobkový list
celý pepř
nové koření
sůl

CELESTÝNSKÉ NUDLE:
1 vejce
60g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva
8 PL mléka
špetka soli

Zeleninu (kromě zelené petrželky) očistíme, nakrájíme na velké kusy a dáme do hrnce spolu s masem a kůží. Zalijeme vodou, přidáme koření a přivedeme k varu. Pak ztlumíme a necháme polévku pomalu táhnout asi 3 hodiny. Po 3 hodinách scedíme. Maso obereme z kostí, nakrájme na kousky a vrátíme do vývaru. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kostičky a dáme také do vývaru.
Přísady na nudle vymícháme metličkou do hladka a vlijeme na pánev s trochou oleje. Smažíme jako palačinku, pak vyndáme a nakrájíme na tenké proužky.

Celestýnské nudle vložíme do talíře, zalijeme polévkou a posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty