Vepřová kýta se žampiony a rozmarýnem

20. ledna 2013 v 14:55 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

800 g vepřové kýty
250 g malých žampionů
2 střední cibule
4 stroužky česneku

MARINÁDA:
2 PL sojové omáčky
šťáva z jedné limety
1 PL strouhaného zázvoru
1 ČL harissa
špetka šafránu
1 PL hnědého cukru
sůl
pepř
200 ml olej
2 snítky rozmarýnu

Všechny suroviny na marinádu důkladně promícháme a vložíme do ní maso. Necháme marinovat 10 - 12 hodin v ledničce. Žampiony oloupeme a nakrájíme na měsíčky, stejně tak cibuly. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Do pečícíh pytlíku vložíme maso, přihodíme česnek, cibuli a žampiony a zalijeme marinádou. Opatrně promícháme a vložíme do pekáče. Pečeme 90 minut na 175 stupňů - posledních 15 minut pytlík rozřízneme, aby se nám udělala krustička na mase.
Podáváme například s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Joina Joina | Web | 26. ledna 2013 v 15:00 | Reagovat

Jé mńam, mńam :) dala bych si, možná na nedělní oběd  :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty