Pečené batáty s rozmarýnem

13. ledna 2013 v 11:05 | peeli |  BRAMBORY
3 středně velké sladké brambory, důkladně omyté kartáčem
5 plátků anglické slaniny
2 lžíce tmavého přírodního cukru
3 lžíce másla, pokojové teploty
2 malé cibulky, jemně nakrájené
1 lžička nasekaného rozmarýnu
1 velké vejce
2 lžíce smetany ke šlehání
50 g strouhaného sýra typu ementál
hrubá sůl a čerstvě drcený pepř

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory na plechu vyloženém pečicím papírem pečte asi 45 minut. Vpichem nože zjistěte, jestli jsou měkké. Vyjměte je z trouby a nechte vychladnout.
Pekáč vyložte alobalem a postavte do něj mřížku. Na ni položte plátky slaniny a posypte je cukrem. Pečte 12 až 15 minut, až bude slanina vypečená a zkaramelizovaná. Nechte ji vychladnout a nahrubo ji nakrájejte.
Na pánvičce rozpusťte lžíci másla, přisypte cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte většinu rozmarýnu a smažte ještě minutu; odstavte.
Jakmile brambory vychladnou, podélně je překrojte a opatrně vydlabejte; nechte malý okraj, aby vznikly mističky. Dřeň rozmixujte se zbylým máslem, cibulkou, trochou rozmarýnu, vajíčkem, smetanou a většinou sýra, osolte a opepřete. Směsí naplňte sáček.
Sáčkem se zdobítkem naplňte brambory a na plechu je asi dvacet minut zapékejte. Ozdobte zbylým sýrem, rozmarýnem a slaninou.

Recept z Apetitonline.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty