Prosinec 2012

Holandské řízky

11. prosince 2012 v 16:44 | peeli |  MASO MLETÉ
400 g mletého masa
200 g sýra (eidam)
1,5 cibule
svazek petrželky
1 ČL strouhaného zázvoru
0,5 ČL muškátového oříšku
0,5 ČL strouhané citronové kůry
3 ČL sojové omáčky
1 vejce
hrst strouhanky
sůl
pepř
olej na smažení

Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka

Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s masem, nastrouhaným sýrem a s ostatními přísadami. Ze vzniklé hmoty vytváříme placičky, které obalujeme v trojobalu. Na rozpáleném oleji smažíme do zlatova, apk dáme ještě na plech a dopečeme cca 15 minut v troubě.


Těstoviny s ančovičkami

6. prosince 2012 v 12:11 | peeli |  TĚSTOVINY, RÝŽE
4 porce celozrných těstovin
1 plechovka ančoviček (cca 50g)
2 červéné cibule
citronová šťáva
sůl
pepř
2 větvičky tymiánu
svazek petrželky kudrnky

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Na rozpálenou pánev vyklopíme ančovičky i s olejem a necháme rozpálit. Poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuly a trochu tymiánu a necháme dělat,dokud se ančovičky "nerozpustí". Pak zakápneme citronovou šťávou. Těstoviny slijeme a můžeme prolít citronovým olivovým olejem, necháme okapat a přidáme do pánve. Vše dobře promícháme a na závěr přidáme nasekanou petrželku.


Rukolový salát s rajčaty

6. prosince 2012 v 12:04 | peeli |  SALÁTY, ZELENINA
vanička rukoly
vanička cherry rajčátek
2 PL medu
šťáva ze dvou citronů
2 ČL dijonské hořtice
1 ČL olivového oleje
sůl pepř

Rukolu opereme a smícháme s pokrájenými rajčátky. Ve vodní lázní rozehřejeme med, aby byl tekutý. Necháme chvíli zchladnout a přidáme dijonskou hořtici, olivový olej a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme, aby se suroviny spojily a dochutíme solí a pepřem. Před podáváním vlijeme na zeleninu a promísíme.


Těstoviny s opečenými žampiony a bazalkou

6. prosince 2012 v 11:59 | peeli |  TĚSTOVINY, RÝŽE
2 porce těstovin (např. celozrné penne)
8 středních žampionu
2 menší červené cibule
svazek bazalky
citornová šťáva z jednoho citronu
kousek másla
sůl
pepř

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Mezitím na rozehřátém másle opečeme na měsíčky nakrájenou cibuli a žampiony. Asi po 5 minutách zastříkneme citronovou šťávou a dochutíme solí a papřem. Uvařené těstoviny scedíme, můžeme jemně prolít citronovým olivovým olejem a vsypeme do pánve k žampionům. Přidáme pokrájené listy bazalky a ještě asi 3 minuty prohříváme.



https://www.facebook.com/497peelirecepty