Pečená vepřová plec

1. října 2012 v 14:41 | peeli |  MASO VEPŘOVÉ

1 kg vepřového plecka
4 stroužky česneku
1/2 PL mleté papriky
50 ml oleje
1 citron
sůl

Vepřovou plec omyjeme a osušíme. Pomažeme marinádou smíchanou z utřeného česneku, papriky, oleje, soli a citronové šťávy. Necháme marinovat 12-24 hodin v ledničce.
Troubu roztopíme na 150°C. Do pekáčku vložíme maso. Zbylou marinádou smícháme se 150 ml vody a vlijeme také do pekáčku. Přiklopíme a pečeme 5 hodin, pak odklopíme, zvýšíme teplotu na 180°C a pečeme další hodinu. Po upečení necháme maso ještě 20 minut odpočívat.

Původní recept je z časopisu Albert, kde s masem pečou i brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty