Zeleninový salát se ztraceným vejcem

29. září 2012 v 12:05 |  SALÁTY, ZELENINA

2 - 3 rajčata
1/2 okurky
1/2 ledového salátu
1/2 plechovky sterilované kukuřice
hrstička sušených rajčat
vejce
ocet
žampiony
máslo
250 g kuřecí prsa
sůl
pepř
pálivá paprika
kari
olej

ZÁLIVKA:
1 ČL hrubozrnná hořčice
1 ČL dijonské hořtice
šťáva z jednoho citronu
3 ČL medu

Zeleninu nakrájíme na kostičky a vše promícháme v misce. Kuřecí mao nakrájíme na kousky, ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a kari. Osmažíme na oleji dozlatova. Na druhé pánvičce si na másle opražíme žampiony, lehce posolíme a popepříme.
Žampiony i maso smícháme se zeleninou a připravíme zálivku. Med rozehřejeme, přidáme hořčici, zakápneme citronovou šťávou a důkladně promícháme, aby se všechny složky spojily.
Připravíme sázené vejce: Přiveďte k varuvodu a vmíchejte do ní lžíci octa. Jedno vejce roz­klepněte do hrnku. Promíchejte vroucí octovou vodu a do víru uprostřed nechte sklouznout vejce - díky tomu se také ,zatočí' a bude mít hezký tvar. Povařte dvě tři minuty, aby žloutek zůstal ještě mírně tekutý, a vyjměte děrovanou naběračkou. Zopakujte se zbylými vejci. (Je lepší vařit je postupně, protože snáze uhlídáte, aby neztratila tvar.)

Na talíř naneseme zeleninu s masem, zakapeme zálivkou a navrch položíme vejce, které ještě posolíme a popepříme. Podáváme s pečivem.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty