Houbové rizoto

29. září 2012 v 9:21 | peeli |  TĚSTOVINY, RÝŽE
4 porce rýže (např. Arborio)
1 velká cibule
1,5 l vývaru
2 hrsti hříbků (mohou být mražené i sušené namočené ve vodě)
sůl
pepř
parmezán
máslo
vepřová kýta (2 plátky)
olej


Cibulku nakrájíme najemno a zpěníme narozpuštěném másle. Přidáme rýži a necháme ji obalit máslem, po chvíli zalijeme částí vývaru a přidáme houby. Jakmile se vývar odpaří přilijeme další a dusíme dokud není rýže hotová. Dochutíme solí a pepřem.
Vedle v kastrůlku si připravíme na oleji na kostičky nakrájenou kýtu, kterou jsme osolili a opepřili. Když je maso hotové přidáme k rýži.
Před podávání vmícháme do rizota nastrouhaný parmezán.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty