Gyoza

28. září 2012 v 22:54 | peeli |  PŘEDKRMY, CHUŤOVKY

Japonské knedlíčky plněné masem

180 ml studené vody
200 g hladké mouky

Na náplň:
250 g mletého vepřového masa
1 menší cibule
2 ČL strouhaného zázvoru
2 stroužky česneku
1/2 hlávky zelí
2 ČL sojové omáčky
střik saké
sůl
pepř

Mouku s vodou smícháme a utvoříme těsto, necháme 5 minut odležet. Z těsta vypracujeme kolečka o průměru 10 cm (na okrajích by mělo být těsto tenčí než uprostřed) a necháme je opět odležet.
Na náplň nejprve naktájíme na drobno zelí, které nasolíme, aby pustilo vodu a necháme odležet. Pak přidáme k masu a vmícháme všechny ostatní suroviny. Dochutíme solí a pepřem.
Kolečka z těsta naplníme masovou směsí a utvoříme "měšce". Naplněné taštičky naklademe na teplý (ne horký!) olej a restujeme, až nám spodní strana taštiček pěkně zhnědne. Pak podlijeme taštičky vodou téměř do poloviny výšky gyoz, pánev přikryjeme pokličkou a dusíme, až se nám voda téměř vypaří.
Hotovou gyozu podáváme se sojovou omáčkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty