Burger s domácími hranolkami

28. září 2012 v 21:54 | peeli |  MASO MLETÉ


500g mletého masa
5 dkg strouhaný parmazán
5 dkg strouhaný eidam
5 dkg slaniny na kostičky
1 menší cibule
1 jarní cibulka
1 vejce
3 PL strouhanky
2 PL hladkolistá petržel
2 PL sojová omáčka
1 ČL strouhaný zázvor
sůl
pepř
mletá paprika

brambory
olej

burger housky
ledový salát
cibule
nakládaná okurka
rajče


DRESING:
majonéza
dijonská hořtice
kečup

Všechny suroviny vmícháme do pevné hmoty, uděláme placičky, které poklademe na pečícím papírem vyložený plech a pečeme asi půl hodiny na 180 °C. Před dopečením můžeme dát na placičku ještě rozpéct plátek sýra (např. Lerdammer, Krolewski apod.).
Brambory oloupeme, nakrájíme na širší hranolky a smažíme ve vrstvě oleje dozlatova.
Burger housku rozpůlíme a dáme na 1 minutu pod grill, pak obložíme zeleninou, pomažeme dresinkem, vložíme maso a podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


https://www.facebook.com/497peelirecepty